2021-07-24 13:36:10• hírek • Bede Emőke

Közzétették a kilencedik osztályba jelentkezők számítógépes elosztásának eredményeit

Szombat délelőtt az admitere.edu.ro oldalon közzétették a középiskolába jelentkezők számítógépes elosztásának eredményeit. Az említett oldalon azonban nem csak azt lehet megnézni, hogy diákok melyik tanintézménybe kerültek be, hanem azt is, hogy hol maradték még betöltetlen helyek.

A tanügyminisztérium közleménye szerint a 91.315 jelentkezőívet kitöltő diák közül 89.983-at sikerült már most, első körben állami középiskolai helyhez juttatni. Közülük 57.574-en elméleti képzésben fognak részt venni, 32.409-en pedig szakiskolában folytatják tanulmányaikat. 348 diákot 10-es átlagosztályzattal vettek fel az általuk választott tanintézménybe.


Az említett forrás szerint a gyerekek átlagban 19 opciót jelöltek meg a jelentkezési íven, ám a több mint 91 ezer felvételizőből 54.060-nak, azaz a gyerekek 60 százalékának sikerült bejutni az első helyen megjelölt osztályba. 1.332 tanulót sehova sem lehetett besorolni, mivel nem jelöltek meg elégséges számú opciót. Őket augusztus 6-án, a számítógépes elosztás második körében fogják besorolni.


Szatmár megyében a középiskolai képzésre jelentkezők 99,7 százalékát már most, az első fordulóban besorolták, így az 1.120 diák közül 1.117 már tudja, melyik osztályban kezdheti meg ősszel az iskolát. Az a három diák, aki ez alkalommal nem jutott be egyetlen osztályba sem, 110 betöltésre váró hely közül választhat majd.


Az admitere.edu.ro oldalon elérhető adatok szerint Szatmár megyében a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, a Református Gimnáziumban, a G. E. Palade Élelmiszeripari Líceumban, az I. C. Bratianu Műszaki Líceumban, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceumban, a Nagytarnai Műszaki Líceumban és a turci Anghel Saligny Műszaki Líceumban maradtak még betöltésre váró helyek. Az erre vonatkozó teljes listát ide kattintva lehet megtekinteni.


Az eredményeket az ide kattintva elérhető oldalon lehet megtekinteni, de természetesen a diákok személyazonosságát most is egyedi kód takarja. A jelentkezők július 25. és 28. között iratkozhatnak be abba az oktatási intézménybe, ahová a számítógépes elosztás révén besorolták őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: